Hosni Mubarak a fost internat într-un spital din Sharm el-Sheikh

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost internat, marţi, în spitalul internaţional din staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, în Sinai, unde s-a retras după demisia din 11 februarie, au anunţat surse din cadrul serviciilor de securitate.

41 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak a fost internat într-un spital din Sharm el-Sheikh

Hosni Mubarak a fost internat într-un spital din Sharm el-Sheikh (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mubarak a fost internat în această după-amiază la spitalul internaţional Sharm el-Sheikh", au declarat aceste surse, adăugând că măsurile de securitate au fost consolidate în oraş.

Contactată de AFP, o sursă din cadrul spitalului a declarat că nu poate comenta aceste informaţii, dar a precizat că "ministrul Sănătăţii va publica un comunicat" în scurt timp.

Întrebat la televiziunea publică despre starea de sănătate a fostului preşedinte, directorul instituţiei, Mohammed Fathallah, a declarat că aceasta este "mai mult sau mai puţin" stabilă.

Mubarak, în vârstă de 82 de ani, a suferit anul trecut în Germania o operaţie pentru îndepărtarea vezicii biliare şi a unui polip duodenal.

Corespondentul televiziunii la Sharm el Sheikh a afirmat că Mubarak se află în aripa rezervată personalităţilor importante, fiind însoţit de gardieni. Spitalul este plasat sub supravegherea poliţiei militare şi numai secţia de urgenţe poate primi pacienţi, potrivit televiziunii.

Această spitalizare intervine la două zile după ce justiţia egipteană a anunţat convocarea lui Mubarak şi a celor doi fii ai săi, Alaa şi Gamal, la o dată neprecizată.

Cotidianul guvernamental Al-Ahram a dat asigurări pe pagina sa de Internet că Mubarak a fost spitalizat "sub pretextul că este bolnav pentru a nu se prezenta în faţa anchetatorilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici