Hu Jintao, reconfirmat în funcţia de preşedinte al Chinei

Hu Jintao, în vârstă de 64 de ani, a fost reconfirmat luni în funcţia de preşedinte al Chinei după obţinerea unui nou mandat de cinci ani de zile la conducerea Partidului Comunist la cel de-al 17-lea congres care s-a încheiat duminică la Beijing, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Hu Jintao, reconfirmat în funcţia de preşedinte al Chinei

Hu Jintao, reconfirmat în funcţia de preşedinte al Chinei

Hu a fost reales în fruntea Comitetului permanent al Biroului Politic, structură de conducere formată în continuare din nouă membri şi care reprezintă centrul de putere din China.

El a fost reales, luni, şi în funcţia de comandant al armatei.

Premierul Wen Jiabao, alături de principalii oficiali, aflaţi în funcţie de cinci ani, au fost confirmaţi ca membri ai comitetului.

Alţi patru lideri au fost numiţi în cadrul Comitetului permanent, unul dintre aceştia putând fi desemnat succesorul lui Hu Jianto în 2012.

Aceştia sunt Xi Jinping, Li Keqiang, He Guoqiang şi Zhou Yongkang.

Xi, în vârstă de 54 de ani, liderul filialei din Shanghai, şi Li, de 52 de ani, actualul lider al provinciei industriale Liaoning din nord-estul ţării, sunt consideraţi favoriţi pentru preluarea funcţiei de preşedinte peste cinci ani de zile.

"Suntem perfect conştienţi de misiunea dificilă care ne aşteaptă şi de responsabilităţile noastre", a declarat, luni, Hu, după realegerea sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici