Hugo Chavez îl refuză pe diplomatul propus de SUA ambasador la Caracas

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, l-a refuzat duminică pe diplomatul desemnat de Statele Unite pentru postul de ambasador la Caracas şi i-a cerut omologului său, Barack Obama, să "caute un alt candidat" pentru această funcţie.

13 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez îl refuză pe diplomatul propus de SUA ambasador la Caracas

Hugo Chavez îl refuză pe diplomatul propus de SUA ambasador la Caracas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hugo Chavez consideră "imposibil" ca Larry Palmer să poată asigura funcţia de ambasador. "Cum poţi crede, Obama, că îl voi accepta pe acest domn. Cel mai bine este să îl retragi, Obama. Nu insista, îţi cer", a declarat şeful statului venezuelan, adresându-i-se preşedintelui american în timpul programului său radio-televizat "Alo, preşedintele".

Hugo Chavez a condamnat declaraţiile recente ale lui Larry Palmer cu privire la forţele armate venezuelane.

Într-un chestionar pentru candidatura sa la postul de ambasador aprobată de Senatul american, diplomatul a apreciat că moralul forţelor venezuelane este scăzut şi că influenţa Cubei creşte. Aceste declaraţii au fost respinse de armată şi de Ministerul Apărării din Venezuela.

"Nu poate veni ca ambasador. A rupt el însuşi normele diplomaţiei. Nu poate veni aici", a declarat Chavez.

Washington a declarat că este de acord cu "îngrijorările" diplomatului său, dar a apreciat că nu va interfera în afacerile interne ale Venezuelei.

În raportul său anual asupra terorismului, Departamentul de Stat subliniază reducerea la minim a cooperării antiteroriste cu Venezuela, adăugând că nivelul sprijinului pe care Caracas îl acordă gherilelor columbiene "rămâne incert".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici