Hugo Chavez remaniază Guvernul în urma înfrângerii în referendumul din decembrie

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a anunţat joi o remaniere majoră a Guvernului de la Caracas în urma înfrângerii suferite în decembrie în referendumul naţional prin care cerea extinderea prerogativelor sale.

2 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez remaniază Guvernul în urma înfrângerii în referendumul din decembrie

Hugo Chavez remaniază Guvernul în urma înfrângerii în referendumul din decembrie

Chavez l-a înlocuit pe vicepreşedintele Jorge Rodriguez, un politician cu un discurs virulent, cu un om politic a cărui retorică este mai temperată, precizând că alţi 12 oficiali din Guvernul de la Caracas vor fi vizaţi de remaniere.

Rodriguez a fost criticat de mulţi simpatizanţi ai regimului că a contribuit la înfrângerea în referendumul din decembrie când electoratul a respins încercările lui Chavez de a-şi extinde prerogativele şi de a obţine dreptul de a candida la nesfârşit.

În ultimele zile, Chavez a renunţat la discursul său revoluţionar, abordând probleme precum infracţionalitatea şi colectarea de deşeuri care afecetază păturile inferioare ale populaţiei.

Într-o intervenţie televizată, Chavez a declarat că noul vicepreşedinte va fi Ramon Carrizales, în prezent ministru al Locuinţelor şi fost ministru al Infrastructurii.

Chavez nu a oferit detalii privind celelalte modificări operate la nivelul Guvernului.

Liderul de la Caracas a declarat că este important să se adreseze şi clasei medii a societăţii venezuelane, deseori neglijată de politicile sale care vizează în special populaţia săracă.

"Nu suntem extremişti şi nu putem fi astfel. Trebuie să facem alianţe cu clasa medie", a declarat el, adăugând că nu intenţionează să elimine proprietatea privată.

Chavez a făcut apel joi la rivalii săi politici să afle mai multe despre mentorii săi politici.

"Pentru cei care se consideră mai sfinţi decât Papa, să citească operele lui Lenin. Ar trebui să se întâlnească cu Fidel Castro într-o bună zi", a declarat el.

Rodriguez a preluat funcţia de vicepreşedinte anul trecut pentru a supraveghea procesul amplu de naţionalizări în perspectiva a ceea ce Chavez a numit "socialismul secolului XXI".

Potrivit Constituţiei venezuelane, vicepreşedintele preia prerogativele preşedintelui în cazul în care acesta moare sau se află în incapacitatea de a conduce ţara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici