Hugo Chavez vrea "să demoleze burghezia" la alegerile legislative de duminică

Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, şi-a exprimat speranţa că partidul său "va demola" opoziţia la alegerile legislative de duminică, în urma cărora îşi propune să câştige cel puţin două treimi dintre mandatele parlamentare.

16 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez vrea "să demoleze burghezia" la alegerile legislative de duminică

Hugo Chavez vrea "să demoleze burghezia" la alegerile legislative de duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom demola burghezia apatridă", a spus Chavez, aflat în campanie în statul Tachira, controlat de opoziţie.

La scrutinul de duminică, 17,7 milioane de venezuelani vor alege 165 de noi deputaţi în Adunarea Naţională, unde coaliţia care îl susţine pe Hugo Chavez deţine majoritatea, ca urmare a boicotării de către opoziţie a alegerilor din 2005.

Preşedintele venezuelan îşi propune să câştige două treimi dintre mandate, pentru a putea continua revoluţia socialistă şi a-şi asigura condiţii pentru o victorie în alegerile prezidenţiale din 2012.

"Poporul are nevoie de o Adunare adevărată, formată din deputaţi cum sunt ai noştri", a afirmat Chavez. "Imaginaţi-vă că un slăbănog (termen cu care Chavez îi desemnează pe opozanţi - n.red.) ajunge la (Palatul Prezidenţial) Miraflores. Vă va lua tot ceea ce v-a dat revoluţia, ceea ce nu este un cadou, ci un drept. Atât timp cât Chavez va fi preşedinte, va continua să colaboreze fără întrerupere cu deputaţii, guvernul şi primarii, pentru revoluţie", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici