Human Rights Watch: Insurgenţii sunniţi din Irak au executat între 160 şi 190 de ostatici la Tikrit

Insurgenţii irakieni au executat între 160 şi 190 de ostatici, în luna iunie, în oraşul Tikrit, situat în nordul Irakului, anunţă organizaţia Human Rights Watch, citată de USA Today.

290 afișări
Imaginea articolului Human Rights Watch: Insurgenţii sunniţi din Irak au executat între 160 şi 190 de ostatici la Tikrit

HRW: Insurgenţii sunniţi din Irak au executat între 160 şi 190 de ostatici la Tikrit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit organizaţiei pentru drepturile omului, membrii grupului terorist sunnit Stat Islamic în Irak şi Levant au omorât între 160 şi 190 de bărbaţi, în două zone din Tikrit, în perioada 11-14 iunie.

"Însă numărul victimelor execuţiilor extrajudiciare ar putea fi mult mai mare", avertizează Human Rights Watch.

După ocuparea provinciilor din nordul Irakului, inclusiv a oraşelor Mosul şi Tikrit, grupul terorist afiliat reţelei Al-Qaida a postat o serie de imagini care prezentau zeci de militari irakieni înainte şi după ce au fost executaţi.

"Imaginile filmate din satelit în zona Tikrit confirmă aceste crime oribile", a declarat Peter Bouckaert, director pentru Situaţii de urgenţă la Human Rights Watch.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici