Hunter Biden a fost pus sub acuzare pentru că a cumpărat ilegal arme de foc

Fiul preşedintelui Biden, Hunter Biden, a fost pus sub acuzare joi pentru acuzaţii federale de uz de armă de foc şi ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare, potrivit unor documente judiciare.

319 afișări
Imaginea articolului Hunter Biden a fost pus sub acuzare pentru că a cumpărat ilegal arme de foc

Hunter Biden a fost pus sub acuzare pentru că a cumpărat ilegal arme de foc

Hunter Biden se confruntă cu trei capete de acuzare, printre care şi cel de a face o declaraţie falsă la cumpărarea unei arme de foc, care prevede o pedeapsă maximă de până la 10 ani de închisoare, o amendă de 250.000 de dolari şi trei ani de eliberare supravegheată, arată documentele.
 
Cea de-a doua acuzaţie, o declaraţie falsă legată de informaţiile care trebuie păstrate de un dealer federal de arme de foc autorizat, poate aduce până la cinci ani de închisoare, o amendă de 250.000 de dolari şi trei ani de eliberare supravegheată.
 
Cel de-al treilea cap de acuzare, posesia unei arme de foc de către o persoană care este consumator ilegal sau dependent de o substanţă controlată, poate ajunge până la un maxim de 10 ani de închisoare, o amendă de 250.000 de dolari şi trei ani de eliberare supravegheată, potrivit documentelor. 
 
Acuzaţiile adunate aduc o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare şi o amendă de 750.000 de dolari. Avocatul special David Weiss, numit de Donald Trump, a supravegheat ancheta.
 
Acuzaţiile aduse lui Hunter Biden vin ca urmare a acordului de recunoaştere a vinovăţiei, care a eşuat în iulie. La momentul respectiv, se aştepta ca acesta să pledeze vinovat la două capete de acuzare pentru neplata cu bună ştiinţă a impozitului federal pe venit, ca parte a unui acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru a evita închisoarea pentru o acuzaţie de posesie de arme de foc.
 
Vestea acuzaţiilor vine pe fondul unei anchete oficiale de punere sub acuzare a preşedintelui Biden. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a declarat marţi că republicanii din Camera Reprezentanţilor au "descoperit acuzaţii serioase şi credibile cu privire la comportamentul preşedintelui Biden", care vor servi drept bază pentru o anchetă de destituire. 
 
Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, i-a atacat joi pe republicani pentru ceea ce a spus că este "o interferenţă nepotrivită şi partizană în acest proces" după ce au fost dezvăluite acuzaţiile.
 
"Aşa cum era de aşteptat, procurorii au depus astăzi acuzaţii pe care au considerat că nu erau justificate în urmă cu doar şase săptămâni, după o anchetă de cinci ani în acest caz", a declarat Lowell într-o declaraţie obţinută de Fox News. "Dovezile în acest caz nu s-au schimbat în ultimele şase săptămâni, dar legea s-a schimbat şi la fel şi interferenţa nepotrivită şi partizană a republicanilor MAGA în acest proces."
 
"Faptul că Hunter Biden a deţinut o armă neîncărcată timp de 11 zile nu a reprezentat o ameninţare la adresa siguranţei publice, dar un procuror, cu toată puterea imaginabilă, care se supune presiunilor politice, reprezintă o ameninţare gravă la adresa sistemului nostru de justiţie", a continuat el. "Credem că aceste acuzaţii sunt interzise de acordul pe care procurorii l-au încheiat cu domnul Biden, de hotărârile recente ale mai multor instanţe federale care au stabilit că această lege este neconstituţională şi de faptul că nu a încălcat această lege, iar noi intenţionăm să demonstrăm toate acestea în instanţă."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici