Igor Dodon: Aderarea Republicii Moldova la NATO este "în mod categoric inacceptabilă"

Ideea aderării Republicii Moldova la NATO este "în mod categoric inacceptabilă", a declarat preşedintele moldovean Igor Dodon în cursul vizitei la Moscova, adăugând că ţara "nu are nevoie de valorile europene care se încearcă să ne fie impuse în orice mod posibil", informează TASS.

2648 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Aderarea Republicii Moldova la NATO este "în mod categoric inacceptabilă"

Igor Dodon: Aderarea Republicii Moldova la NATO este "în mod categoric inacceptabilă" (Imagine: Hepta)

"Sunt trei sau patru lucruri, care nu sunt negociabile, anume, naţiunea noastră, adică existenţa Republicii Moldova şi prevenirea unificării cu vreo altă ţară, neutralitatea noastră. NATO este în mod categoric inacceptabil", a declarat Dodon cu ocazia unei întrevederi cu Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat.

"A treia chestiune majoră este religia creştină ortodoxă, ceea ce înseamnă că nu avem nevoie de valorile europene care se încearcă să ne fie impuse în orice mod posibil", a adăugat liderul de la Chişinău.

Dodon a mai afirmat că "parteneriatul strategic" cu Rusia este un alt principiu care nu este negociabil pentru Republica Moldova.

Preşedintele moldovean este un susţinător fervent al Rusiei şi se opune legăturilor Chişinăului cu NATO sau Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici