Igor Dodon solicită statut de observator pentru Republica Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice

Preşedintele Igor Dodon a decis să iniţieze procesul pentru acordarea statului de observator pentru Republica Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice, printr-o scrisoare adresată preşedintelui Consiliului suprem al Uniunii, Almazbek Atambaev, relatează Radio Chişinău online.

310 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon solicită statut de observator pentru Republica Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice

Igor Dodon solicită statut de observator pentru Republica Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice (Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon a anunţat că a adresat deja o scrisoare în acest sens preşedintelui Consiliului suprem al Uniunii, şeful statului Kîrgîzstan, Almazbek Atambaev.

Potrivit preşedintelui moldovean, această iniţiativă ar urma să fie examinată la sfârşitul lunii mai, cu ocazia şedinţei şefilor statelor Uniunii Eurasiatice.

Totodată, pe 3 aprilie, la Chişinău se va desfăşura un forum economic internaţional, la care va participa preşedintele colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisean, se mai spune în mesajul lui Igor Dodon.

Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova trebuie să colaboreze atât cu Occidentul, cât şi cu Estul, şi acest parteneriat trebuie să urmărească doar interesele naţionale ale ţării, potrivit site-ului Europa Liberă.

În anul 2014, Republica Moldova a asemnat un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, care implică şi un acord de liber schimb.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici