Igor Dodon vrea să reintegreze regiunea Transnistria în Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, luni, că Republica Moldova trebuie să găsească o cale de a reintegra Transnistria, sperând să rezolve problema în următorii ani, relatează site-ul agenţiei de presă TASS.

2604 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon vrea să reintegreze regiunea Transnistria în Republica Moldova

Igor Dodon vrea să reintegreze regiunea Transnistria în Republica Moldova

”Trebuie să reîntregim ţara. Şi o să facem asta. Sunt încrezător că putem realiza acest obiectiv în următorii ani, indiferent de ce vor spune unii lideri ai regiunilor din Moldova. Fără îndoială, ţara va fi reunită”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Dodon a afirmat că toate ţările, inclusiv cele din formatul 5+2 de negociere a păcii din Transnistria, susţin integritatea teritorială a Republicii Moldova. El a adăugat că Transnistria este parte a Moldovei, căreia trebuie să-i fie respectată integritatea teritorială. Preşedintele moldovean este convins că şi oamenii de pe celălalt mal al Nistrului îşi doresc reunificarea cu Chişinăul.

Declaraţiile lui Igor Dodon vin la căteva zile dupa ce Vadim Krasnoselski, liderul regimului separatist prorus de la Tiraspol, a susţinut că Moldova trebuie să recunoască independenţa Transnistriei.

"Suntem un stat funcţional, avem toate motivele să fim recunoscuţi. Cred că preşedintele Republicii Moldova înţelege că Transnistria trebuie recunoscută, dar nu poate face acest lucru, nu poate îndrăzni să facă acest lucru", a afirmat Vadim Krasnoselski în urmă cu câteva zile.

"Ca om, Igor Dodon recunoaşte că ceea ce s-a întâmplat este o tragedie, dar ca preşedinte nu a spus niciodată acest lucru în mod deschis şi, tot ca preşedinte, ar trebui să ofere o evaluare politică şi juridică. Deocamdată, nu avem nimic în acest sens, astfel că nu există nicio garanţie că evenimentele de acest fel nu se vor repeta. În acest context, putem spune cu greu că suntem popoare fraterne", a atras atenţia liderul regimului de la Tiraspol.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici