Imaginea republicanilor a ajuns la un nivel minim record

Imaginea Partidului Republican a ajuns la un nivel minim record în urma impasului bugetar în Statele Unite, potrivit unui sondaj publicat marţi.

81 afișări
Imaginea articolului Imaginea republicanilor a ajuns la un nivel minim record

Imaginea republicanilor a ajuns la un nivel minim record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproape două treimi (63%) dintre cetăţenii Statelor Unite au o opinie negativă despre acest partid - faţă de 32% o opinie favorabilă -, un nivel care nu a mai fost atins vreodată, anunţă un sondaj al Washington Post-ABC News.

Scăderea a fost provocată de intransigenţa arătată de Tea Party, aripa ultraconservatoare a Partidului Republican, care a condiţionat aprobarea bugetului de modificarea legii sănătăţii.

După 16 zile de blocaj, Congresul a adoptat în ultimul moment un compromis bugetar şi o ridicare a plafonului datoriei, îndepărtând provizoriu perspectiva ca prima economie mondială să ajungă într-o incapacitate de plată fără precedent.

Potrivit sondajului, doar un sfert dintre americani au o opinie bună despre Tea Party.

Imaginea Partidului Democrat al preşedintelui Barack Obama a fost de asemenea afectată de impasul bugetar. Peste şase persoane din zece interogate dezaprobă maniera în care democraţii au purtat negocierile, iar opiniile negative despre acest partid au atins nivelul record de 49%.

Peste jumătate dintre americani consideră că responsabili de criză sunt republicanii (53%), în timp ce 29% îl acuză pe preşedintele Obama.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-20 octombrie pe un eşantion reprezentativ de 1.002 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici