Imaginea virală cu lilieci vânduţi într-o piaţă umedă din Indonezia. Experţii cer măsuri

  • În piaţa Tomohon din Indonezia, încă se vând lilieci pentru consum. Mulţi experţi sunt uimiţi de acest lucru, întrucât aceştia ar putea fi responsabili pentru o viitoare pandemie.
  • Liliecii sunt purtători de diverşi patogeni, inclusiv virusuri. Ar exista chiar raporte conform cărora autorităţile locale ar fi găsit un alt tip de coronavirus, faţă de cel din China, în piaţa din Tomohon, în 2018.
4478 afișări
Imaginea articolului Imaginea virală cu lilieci vânduţi într-o piaţă umedă din Indonezia. Experţii cer măsuri

Imaginea virală cu lilieci vânduţi într-o piaţă umedă din Indonezia. Experţii se tem că ar putea duce la o nouă pandemie

Din informaţii cunoscute până acum, pandemia de coronavirus a început dintr-o piaţă „umedă” de fructe de mare, de la un liliac.

Acest virus a omorât peste 200.000 de oameni, a afectat grav economia globală şi a creat o criză de sănătate publică fără precedent în lumea modernă.

Experţii spun că oamenii au exploatat culinar foarte mult lumea naturală, ceea ce a dus ca bolile transmise de la animale să crească de 4 ori în ultimii 50 de ani, potrivit Daily Mail.

În piaţa Tomohon din Indonezia, pe 28 martie, încă se vindeau lilieci, câini şi şobolani pentru consum.

Înaintea pandemiei, aceasta era o problemă ce viza drepturile animalelor, însă acum, este mai mult de atât. Experţii atrag atenţia că trebuie să se ia măsuri legale în aceste pieţe umede.

Guvernul Australiei a criticat aceste pieţe şi le-a numit riscante pentru sănătatea umană.

Foto: Daily Mail

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici