IMAGINI cu Johar Ţarnaev, realizate în noaptea capturării sale, date publicităţii de un poliţist - FOTO

Boston Magazine a publicat, joi, o serie de fotografii, realizate de sergentul Sean Murphy, din cadrul poliţiei statului Massachusetts, în noaptea capturării lui Johar Ţarnaev, principalul suspect în atentatul din Boston, ca reacţie la controversata copertă a revistei Rolling Stone.

275 afișări
Imaginea articolului IMAGINI cu Johar Ţarnaev, realizate în noaptea capturării sale, date publicităţii de un poliţist - FOTO

IMAGINI cu Johar Ţarnaev, realizate în noaptea capturării sale, publicate de un poliţist (Imagine: Captură Video)

Apariţia pe coperta revistei Rolling Stone a lui Johar Ţarnaev a generat o controversă în Statele Unite, criticii afirmând că aceasta prezintă o imagine idilică a tânărului, prezentat ca o vedetă de rock 'n roll mai degrabă decât ca un terorist care a ucis patru persoane şi a rănit grav numeroase altele.

Ca răspuns, sergentul Sean Murphy a publicat fotografii pe care le-a realizat în noaptea în care Johar Ţarnaev a fost capturat, pentru a arăta care este faţa reală a terorismului, afirmă revista, care publică o parte dintre aceste fotografii, mai multe urmând să apară în ediţia din septembrie.

GALERIE FOTO

"Adevărul este că prezentând în mod pozitiv figura unui terorist nu este insultător doar pentru membrii familiilor celor care au fost ucişi la datorie, aceasta poate fi un impuls pentru cei instabili pentru a face ceva ca figura lor să apară pe coperta revistei Rolling Stone", scrie Murphy, subliniind că vorbeşte în nume propriu şi nu ca reprezentant al poliţiei din Massachusetts.

"Sper că persoanele care văd aceste imagini vor şti că a fost ceva real", a adăugat el, precizând că "ofiţerul Dick Donohue aproape că şi-a pierdut viaţa", iar "ofiţerul Sean Collier chiar şi-a pierdut viaţa". "Acestea sunt persoane reale, cu o viaţă reală, cu familii reale. Şi să aduci această copertă în Boston este jignitor pentru memoria lor şi pentru familiile lor", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici