Imagini cu Kim Jong Un „slăbit”. Nord-coreenii ar fi îngrijoraţi de starea dictatorului: „Toţi spun că le-au curs lacrimi”

  • Nord-coreenii sunt preocupaţi de aparenta pierdere în greutate a dictatorului Kim Jong Un.
  • Rezident: „Să-l vedem pe respectatul secretar general atât de slăbit ne frânge inimile”
  • O absenţă de trei săptămâni în primăvara anului trecut a stârnit zvonuri că ar fi grav bolnav.
7859 afișări
Imaginea articolului Imagini cu Kim Jong Un „slăbit”. Nord-coreenii ar fi îngrijoraţi de starea dictatorului: „Toţi spun că le-au curs lacrimi”

Imagini cu Kim Jong Un „slăbit”. Nord-coreenii ar fi îngrijoraţi de starea dictatorului: „Toţi spun că le-au curs lacrimi”

Nord-coreenii sunt preocupaţi de aparenta pierdere în greutate a dictatorului Kim Jong Un, potrivit unui rezident neidentificat din Phenian citat pe presa de stat strict din ţara asiatică, scrie Reuters.

Comentariile privind starea de sănătate a liderului de la Phenian vin după ce analiştii străini au observat la începutul lunii iunie că dictatorul, despre care se crede că are 37 de ani, a scăzut vizibil în greutate.

„Să-l vedem pe respectatul secretar general atât de slăbit ne frânge inimile oamenilor noştri. Toţi spun că le-au curs lacrimi”, a declarat bărbatul într-un interviu difuzat de televiziunea de stat KRT.

Filmarea, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată de Reuters, îi arată pe locuitorii din capitala Phenian urmărind un ecran de mari dimensiuni amplasat pe stradă, pe care rula un concert la care au participat Kim Jong Un şi alţi oficiali din Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord.

În imaginile difuzate nu s-a dat niciun detaliu privind pierderea în greutate a liderului nord-coreean.

Anul trecut, când Kim a reapărut în public în iunie, după aproape o lună în care nu a fost văzut, analiştii de la NK News, un site din Seoul care monitorizează situaţia din Coreea de Nord, au remarcat că ceasul său a fost fixat mai strâns la mână, având încheieturile mai subţiri.

Sănătatea lui Kim este o sursă frecventă de speculaţii. În 2014, nu a mai avut nicio apariţie publică timp de aproape şase săptămâni, apoi fiind văzut cu un baston. Agenţia de spionaj din Coreea de Sud a susţinut că liderul a suferit o intervenţie chirurgicală la gleznă.

O absenţă de trei săptămâni în primăvara anului trecut a stârnit zvonuri că ar fi grav bolnav după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale la inimă, unele rapoarte sugerând că a murit. O teorie mai plauzibilă – că pur şi simplu se izolase cu familia lui ca măsură de precauţie în timpul pandemiei – a apărut după ce a fost văzut, aparent, în stare bună.

Coreea de Nord continuă să susţină că nu a descoperit niciun caz de COVID-19 după ce a închis frontierele cu China şi Rusia şi a oprit călătoriile aeriene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici