Imagini din satelit arată că aeroportul internaţional din Kiev este neatins

Noile imagini din satelit arată că aeroportul Boryspil, aeroportul internaţional din Kiev, pare nevătămat, dar pistele sunt blocate de vehicule.

3682 afișări
Imaginea articolului Imagini din satelit arată că aeroportul internaţional din Kiev este neatins

FOTO Planet Labs PBC

Imaginile, publicate de Planet Labs PBC, verifică zvonurile privind acţiunile întreprinse în întreaga Ucraina înainte de începerea invaziei ruseşti.

La aeroport, pistele şi căile de rulare sunt blocate, se presupune că în încercarea de a împiedica aeronavele ruseşti să aterizeze şi să utilizeze aeroportul.

Ofensiva amplă a Rusiei, care a început joi dimineaţa, a vizat infrastructura militară din întreaga Ucraina, precum şi mai multe aeroporturi şi alte instalaţii cheie, folosind atacuri cu rachete şi artilerie cu rază lungă de acţiune, conform CNN.

Aeroportul internaţional din Kiev a fost una dintre principalele ţinte.

Lupte intense între armata ucraineană şi trupele ruse au avut loc la periferia estică a oraşului Kiev, anunţa Comisia pentru Comunicaţii Speciale a Ucrainei, conform CNN.

Trupele ruse încearcă să ajungă la Centrala electrică CHP-6, situată în districtul Troieschyna din Kiev, probabil pentru a opri alimentarea cu electricitate a oraşului.

În capitala Ucrainei au fost auzite o serie de explozii şi tiruri de mitralieră în ultimele două ore. Trupele ruse încearcă să pătrundă în capitala Ucrainei dinspre est şi nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici