IMAGINI IMPRESIONANTE: Paradă istorică în Piaţa Roşie din Moscova. Marşul împotriva naziştilor, recreat de peste 6.000 de soldaţi - GALERIE FOTO

Peste 6.000 de soldaţi au participat la celebra paradă pe care armata rusă o organizează în fiecare an, în ultimii 14 ani, şi care celebrează un moment important din istoria ţării. În 1941, armata rusă a mărşăluit din Piaţa Roşie pentru a lupta cu naziştii, aflaţi la câţiva kilometri de Moscova.

8233 afișări
Imaginea articolului IMAGINI IMPRESIONANTE: Paradă istorică în Piaţa Roşie din Moscova. Marşul împotriva naziştilor, recreat de peste 6.000 de soldaţi - GALERIE FOTO

IMAGINI IMPRESIONANTE: Paradă istorică în Piaţa Roşie din Moscova. Marşul împotriva naziştilor, recreta de peste 6.000 de soldaţi (Imagine: Mediafaxd Foto/AFP)

Parada de miercuri aniversează 71 de ani de la acest moment definitoriu din istoria Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Daily Mail.

Dictatorul Stalin a organizat atunci o paradă militară grandioasă, de la care trupele participante au plecat direct pe front.

Militarii prezenţi miercuri în Piaţa Roşie au încercat să redea cât mai fidel marşul istoric, uniformele purtate fiind cele din al Doilea Război Mondial.

La paradă au participat şi 42 de veterani din cea de-a doua conflagraţie mondială, care au purtat uniforme special create pentru ei cu această ocazie.

GALERIE FOTO

A fost folosit, de asemenea, şi echipament militar din 1941, inclusiv tancurile T-34 şi T-38. Tancurile au rămas în piaţă pentru a fi admirate de public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici