IMAGINI TULBURĂTOARE: O scară întreagă de bloc se prăbuşeşte în urma unei explozii în Rusia - VIDEO

Două corpuri au fost descoperite printre dărâmături, după prăbuşirea unui imobil de locuinţe luni în regiunea Astrahan (în sudul Rusiei) în urma unei explozii de gaz, iar zece persoane sunt încă date dispărute, a declarat vice-guvernatorul regiunii.

2059 afișări
Imaginea articolului IMAGINI TULBURĂTOARE: O scară întreagă de bloc se prăbuşeşte în urma unei explozii în Rusia - VIDEO

IMAGINI TULBURĂTOARE: O scară întreagă de bloc se prăbuşeşte în urma unei explozii

Conform filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, anexa blocului de nouă etaje s-a prăbuşit după o acumulare de gaze.

La faţa locului au fost trimise echipe de salvare, precum şi psihologi.

Prăbuşirea imobilului a fost surprinsă de camerele de luat vederi.

"Două corpuri, un bărbat şi o femeie, au fost recuperate dintre dărâmături", a declarat Konstantin Markelov, vice-guvernator al regiunii Astrahan, citat de agenţiile de presă ruseşti, fără a face alte precizări.

Anterior, vice-ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Pavel Popov, declarase că 14 persoane erau date dispărute.

De asemenea, alte 12 persoane au fost rănite în incident dintre care şapte au fost spitalizate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Printre cei şapte răniţi spitalizaţi se află şi doi copii a căror viaţă nu se află în pericol, a precizat aceeaşi sursă.

Doi adulţi se află în stare gravă, a adăugat ministerul.

Conform postului de televiziune local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, prăbuşirea s-a produs în urma unei explozii de gaz într-un imobil de nouă etaje din Astrahan în jurul orei 09:00 GMT (11:00, ora României).

Două avioane Iliuşin-76 au fost trimise la faţa locului cu echipamente şi echipe de salvatori, a precizat ministerul.

O sursă a declarat pentru agenţia de presă Interfax că echipele de salvare au auzit voci din ruinele imobilului.

"În acest moment se iau măsurile necesare pentru a ajunge la aceşti oameni şi a îi salva", a declarat această sursă.

Conform imaginilor transmise de televiziunea rusă, o întreagă secţiune a clădirii s-a prăbuşit.

"Martorii au povestit că la început primele trei etaje ale imobilului s-au prăbuşit după care mai mulţi oameni au început să îi ajute pe răniţi. Însă, în acel moment, partea superioară a imobilului de la etajul patru la etajul nouă s-a prăbuşit", a declarat un reprezentant al comitetului de anchetă local, Anna Koniaeva, pentru postul de televiziune NTV.

O anchetă a fost deschisă pentru a elucida circumstanţele producerii acestui dezastru. Una dintre posibilele cauze este o explozie provocată de unul dintre locatarii imobilului care ar fi vrut să se sinucidă, conform agenţiilor de presă ruseşti.

Luni seară, ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă Seghei Şoigu a sosit în Astrahan pentru a dirija el însuşi operaţiunile de salvare.

La rândul său, premierul Vladimir Putin a ordonat formarea unei comisii guvernamentale pentru clarificarea cauzelor exploziei, a declarat purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, citat de agenţia Interfax.

Exploziile de gaz sunt frecvente în Rusia.

La începutul lunii ianuarie, două persoane au murit şi peste treizeci au fost rănite în explozia a două butelii de gaz într-un restaurant din Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici