Imagini tulburătoare: Un observator arab, lăsat să vadă corpul neînsufleţit al unui copil "martir" din Siria - VIDEO

Un observator al Ligii Arabe a putut vedea într-o moschee din Homs corpul neînsufleţit al unui copil "martir", una dintre miile de persoane ucise în ultimele nouă luni de reprimare a mişcării de contestare a regimului din Siria, potrivit unei înregistrări video postată pe YouTube, relatează CNN.

1224 afișări
Imaginea articolului Imagini tulburătoare: Un observator arab, lăsat să vadă corpul neînsufleţit al unui copil "martir" din Siria - VIDEO

Imagini tulburătoare: Un observator arab, lăsat să vadă corpul neînsufleţit al unui copil "martir" din Siria

Numele băiatului, al cărui corp neînsufleţit era învelit într-o pătură şi depus pe un covor, era Ahmad Mohammed al-Ra'i, potrivit CNN. Despre această scenă care apare într-o înregistrare video realizată de un amator se spune că a fost filmată în oraşul Homs (centru), un fief al protestatarilor asediat de forţele siriene de securitate. CNN precizează că nu poate verifica informaţiile din Siria, din cauza restricţiilor impuse jurnaliştilor străini.

În imagini apare un bărbat purtând o vestă de culoare portocalie, ca cele ale observatorilor Ligii Arabe. În timp ce acesta scoate un aparat de fotografiat, un alt bărbat desface pătura care acoperă cadavrul şi dă la o parte un bandaj de pe omoplatul stâng al băiatului mort, dezvelind o rană de glonţ. "De curând am înmormântat 22 de martiri", spune o voce, în această înregistrare video. "Iar astăzi am înmormântat trei persoane", continuă aceasta.

Înregistrarea este doar una dintr-o serie postate pe YouTube, care surprinde ceea ce par să fie activităţi ale misiunii Ligii Arabe în Homs. Echipa implementează o iniţiativă a organizaţiei, care îndeamnă forţele de securitate loiale preşedintelui contestat Bashar al-Assad să se retragă din oraşe, să elibereze deţinuţii şi să pună capăt violenţelor.

Observatorii şi-au început misiunea în Homs marţi, unde mii de persoane participau la demonstraţii antiguvernamentale chiar înaintea sosirii delegaţiei arabe. Un raport ONU de la începutul lui decembrie acuză forţele de securitate siriene de "crime împotriva umanităţii", trupele guvernamentale ucigând cel puţin 256 de copii şi peste 5.000 de civili, potrivit organizaţiei.

Un membru al echipei de observatori, Alaa Shalaby, a declarat că aceştia au vizitat miercuri cartierul Baba Amr şi că plănuiesc să meargă şi în alte părţi ale oraşului, inclusiv la Khalidiah şi Piaţa Ceasului, unde marţi au avut loc demonstraţii de amploare. O altă sursă din cadrul Ligii Arabe a declarat că în Siria se află 75 de observatori, iar alţii sunt aşteptaţi să sosească. O echipă va rămâne permanent în Homs, a mai precizat această sursă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici