Imaginile DEZASTRULUI. Peste 2.000 de pompieri se luptă contracronometru cu zecile de incendii de vegetaţie din Australia | VIDEO

Peste 2.000 de pompieri încearcă să stingă câteva zeci de incendii de vegetaţie care au devastat zone întinse din statul Victoria, în sud-estul Australiei, informează cotidianul The Guardian.

468 afișări
Imaginea articolului Imaginile DEZASTRULUI. Peste 2.000 de pompieri se luptă contracronometru cu zecile de incendii de vegetaţie din Australia | VIDEO

Imaginile DEZASTRULUI. Peste 2.000 de pompieri se luptă contracronometru cu zecile de incendii de vegetaţie din Australia | VIDEO

Potrivit autorităţilor, luni, în zona de est a statului Victoria erau 19 incendii de vegetaţie, astfel că mai multe şcoli din regiune au fost închise din cauza riscurilor.

Cel mai periculos este un incendiu izbucnit vineri în zona parcului statal Bunyip, care a devastat deja 12.000 de hectare de vegetaţie şi ameninţă un număr mare de comunităţi. Persoanele din comunităţile ameninţate de incendiu au fost evacuate.

Eforturile de stingere a incendiilor sunt îngreunate de temperaturile ridicate şi vântul puternic, în special în zonele mai înalte în apropiere de oraşul Dargo.

Michael Efron de la Biroul de Meteorologie din Australia a declarat că abia miercuri se va înregistra o răcire a vremii în partea de est a statului Victoria, însă se va consemna şi o înteţire a vântului şi descărcări electrice, astfel că există riscul ca fulgerele să provoace noi incendii de vegetaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici