Imaginile din satelit care dau frisoane lumii. Avioane de luptă ruseşti şi sisteme de rachete de-a lungul graniţei cu Ucraina

Imaginile din satelit realizate de o companie privată americană arată detalii despre manevrele militare ruseşti de-a lungul graniţei dintre Belarus şi Ucraina.

18100 afișări
Imaginea articolului Imaginile din satelit care dau frisoane lumii. Avioane de luptă ruseşti şi sisteme de rachete de-a lungul graniţei cu Ucraina

Imaginile din satelit care dau frisoane lumii. Avioane de luptă ruseşti şi sisteme de rachete de-a lungul graniţei cu Ucraina

În urmă cu câteva zile, Moscova şi Minsk au anunţat exerciţii comune definite de NATO drept cea mai mare desfăşurare militară în Belarus de la Războiul Rece.

Potrivit comunicatelor de presă difuzate de presa rusă, exerciţiul - numit Union Resolve 2022 - va avea loc în perioada 10-20 februarie şi scopul său este de a vedea dacă forţele comune ruse şi bieloruse vor putea respinge un posibil atac de-a lungul sudului graniţa alianţei.
Imaginile din satelit surprinse de compania privată americană Maxar Technologies arată unităţi militare înarmate cu rachete, lansatoare de rachete, avioane de luptă dislocate în Belarus, în trei poziţii în apropierea graniţei cu Ucraina.

Compania americană a declarat că a colectat imagini cu echipamente militare în apropiere de Yelsk, Rechitsa şi Luninets, pe 4 februarie. Toate locaţiile sunt situate la aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Ucraina. În cursul zilei, ministrul rus al apărării a declarat că a trimis sisteme antiaeriene S-400 şi avioane de război Su-25 pentru a lua parte la exerciţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici