Imigranţi extracomunitari, în greva foamei în Serbia, la frontiera cu Ungaria

Aproximativ 150 de imigranţi, în principal din Afganistan şi Pakistan, au iniţiat luni greva foamei în Serbia, la frontiera cu Ungaria, cerând să li se permită trecerea în Uniunea Europeană, informează site-ul agenţiei Reuters.

2264 afișări
Imaginea articolului Imigranţi extracomunitari, în greva foamei în Serbia, la frontiera cu Ungaria

Imigranţi extracomunitari, în greva foamei în Serbia, la frontiera cu Ungaria

Imigranţii au pornit zilele trecute de la Belgrad şi s-au stabilit pe câmp, la circa 100 de metri de gardul construit de Ungaria la frontiera cu Serbia.

"Ni se aduce mâncare, dar nu va mânca nimeni atât timp cât frontiera este închisă; vom sta aici până când Ungaria va deschide frontiera", a declarat Abdul Malek, un imigrant afgan în vârstă de 40 de ani.

Ministrul sârb al Afacerilor Sociale, Aleksandr Vulin, a declarat că autorităţile nu vor tolera dezordinea. Imigranţii au dat asigurări că vor protesta în mod paşnic.

"Le-am oferit cazare şi tot ceea ce au nevoie, dar nu vom tolera nimic care ar perturba ordinea publică", a declarat Vulin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici