Importantă bază navală britanică, vizibilă pe Google Earth

Baza navală de la Faslane, cartierul general al forţei nucleare britanice, ar putea fi ţinta unor atacuri teroriste, având în vedere că imagini aeriene ale acesteia sunt accesibile în mod gratuit pe Internet, prin programul Google Earth.

177 afișări
Imaginea articolului Importantă bază navală britanică, vizibilă pe Google Earth

Importantă bază navală britanică, vizibilă pe Google Earth (Imagine: Google Earth)

Programul Google Earth oferă inclusiv longitudinea şi latitudinea bazei de la Faslane, din Scoţia, unde se află flota de submarine nucleare Trident a Marii Britanii. În imagini sunt vizibile două submarine Vanguard, fiecare având capacitatea să transporte 16 rachete nucleare, informează The Sun, în ediţia electronică.

Experţii militari au atras atenţia că acestea ar facilita încercarea teroriştilor de a lansa mortiere sau atacuri cu rachetă. "Un atac asupra capacităţii noastre nucleare ar produce o catastrofă de nedescris. Teroriştii ar putea avea nevoie de o singură zi, ştiind exact unde să ţintească atacurile pentru a cauza cele mai mari pagube", a declarat un expert militar.

În afară de baza navală de la Faslane, programul Google Earth arată, de asemenea, clar, Zona Specială Trident, aflată la aproximativ 16 kilometri distanţă, unde sunt stocate focoase nucleare.

Programul mai poate fi folosit şi pentru localizarea exactă a birourilor din Londra ale MI6 (serviciile secrete externe britanice - n. red.) sau a centrului de antrenament al SAS (forţele aeriene speciale britanice - n. red.) din Hereford.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici