Imunitatea de turmă în faţa COVID din Japonia se apropie de 90% după valul Omicron

Imunitatea colectivă în faţa COVID-19 din Japonia se apropie de 90% după valul Omicron, arată un studiu. E probabil ca acest nivel de protecţie să scadă în câteva luni.

152 afișări
Imaginea articolului Imunitatea de turmă în faţa COVID din Japonia se apropie de 90% după valul Omicron

Acest nivel al aşa-numitei "imunităţi de turmă" reflectă protecţia parţială transmisă atât de infecţia naturală, cât şi de vaccinare, potrivit Tokyo Foundation of Policy Research, care a estimat nivelurile pentru 12 dintre cele mai populate prefecturi din Japonia.

Oamenii din Tokyo, Osaka şi Okinawa şi-au dobândit cea mai mare parte a imunităţii prin contaminare, pe fondul numărului mare de cazuri din aceste zone, în special în timpul celui de-al 7-lea val de infecţii care a atins punctul culminant luna trecută, au constatat cercetătorii citaţi de Reuters.

Aproximativ 65% din populaţia Japoniei a făcut cel puţin o injecţie de rapel a vaccinului COVID, comparativ cu aproximativ 33% în Statele Unite.

Săptămâna trecută, Japonia a început să distribuie vaccinuri de rapel actualizate pentru a viza tulpina Omicron a virusului.

În prezent, Japonia cere un interval de 5 luni pentru vaccinurile de rapel, deşi acest interval ar putea fi prea lung pentru a oferi protecţie persoanelor în vârstă şi grupurilor vulnerabile în cazul unui al 8-lea val estimat să apară spre sfârşitul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici