În cinematografele din Hong Kong vor rula doar filme patriotice. Pedepse usturătoare pentru nesupunere

  • În Hong Kong va intra în vigoare cenzura cinematografiei, iar filmele care nu sunt patriotice vor fi interzise.
  • Presiunea Beijingului asupra fostei colonii britanice creşte şi din acest punct de vedere.
  • Interdicţia va afecta inclusiv filmele vechi care, potrivit guvernului, tulbură interesul naţional.
1221 afișări
Imaginea articolului În cinematografele din Hong Kong vor rula doar filme patriotice. Pedepse usturătoare pentru nesupunere

În cinematografele din Hong Kong vor rula doar filme patriotice. Pedepse usturătoare pentru nesupunere

Doar filme patriotice vor încăpea în cinematografele din Hong Kong de acum încolo.

Parlamentul fostei colonii britanice a decis să schimbe Ordonanţa de Cenzură a Filmelor şi regulamentul de funcţionare al comisiei de cenzură, care are sarcina de a examina fiecare film, local sau străin, înainte de a-l pune la dispoziţie pentru proiecţie în cinematografe şi pe canalele de televiziune.

În Hong Kong, toate acele filme care transmit fraze, concepte, dialoguri sau principii care nu sunt aliniate - sau mai rău, critice - faţă de gândirea PCC, Partidul Comunist Chinez (unic), vor fi cenzurate pe teritoriului cedat de Regatul Unit în 1997.

O serie de amendamente la legea cenzurii cinematografiei au fost aprobate acum: cenzura va atinge „proiectarea sau lansarea de filme contrare interesului securităţii naţionale”, care afectează nu numai filme noi, ci şi pe cele vechi.

De asemenea, regula se aplică şi filmelor „certificate”, care au obţinut deja o autorizaţie de proiecţie, autorizaţie care poate fi acum „revocată”. Potrivit noii legi, autorităţile competente pot efectua inspecţii „în orice loc”, fără niciun mandat oficial prealabil.

Pedepsele avute în vedere sunt dure: cei care încalcă legea riscă amendă de un milion de dolari locali (circa 110.000 de euro) şi trei ani de închisoare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici