În Germania au loc proteste masive împotriva întâlnirii secrete a AfD cu neonaziştii

  • Zeci de mii de germani au ieşit în stradă protestând împotriva întâlnirii secrete dintre membri AfD şi neonazişti pentru a discuta deportări masive.
  • Organizatorii ”Mână în mână” pregătesc un protest uriaş la Berlin, formând un lanţ uman în jurul Parlamentului german.
  • Vicecancelarul Habeck a avertizat că AfD intenţionează să transforme Germania într-un stat autoritar asemănător Rusiei, atrăgând atenţia asupra pericolelor extremismului de dreapta.
1978 afișări
Imaginea articolului În Germania au loc proteste masive împotriva întâlnirii secrete a AfD cu neonaziştii

În Germania au loc proteste masive împotriva întâlnirii secrete a AfD cu neonaziştii

În Germania, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extremismului de dreapta, după ce membri ai partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au fost descoperiţi participând la o întâlnire secretă cu neonazişti şi extremişti în luna noiembrie. Acest lucru nu s-a ştiut până pe 10 ianuarie, când jurnalişti de investigaţie au dezvăluit adevărul, scrie The Guardian.

Desfăşurată într-un hotel lângă Potsdam, scopul discuţiilor a fost deportarea în masă a imigranţilor, solicitanţilor de azil şi chiar a cetăţenilor germani cu origini străine, consideraţi că nu s-au integrat suficient în societate.

Principalul punct al întâlnirii a fost prezentarea lui Martin Sellner, liderul Mişcării Identitare Austria, o organizaţie de extremă dreapta etno-naţionalistă. Discuţiile s-au axat pe o politică de deportări, numită de participanţi ”remigraţie”, şi modul în care aceasta ar putea fi implementată în eventualitatea unei preluări a puterii de către AfD în Germania. Este a şaptea întâlnire de acest gen, potrivit unor surse.

Vicecancelarul şi ministrul german al economiei, Robert Habeck, a avertizat că AfD intenţionează să transforme Germania într-un stat autoritar asemănător Rusiei.

Grupul ”Mână în mână” pregăteşte un protest uriaş la Berlin pe 3 februarie, cu sute de mii de participanţi urmând să înconjoare Parlamentul german formând un lanţ uman. Cancelarul german Olaf Scholz a mulţumit protestatarilor şi a subliniat importanţa apărării democraţiei şi luptei împotriva rasismului, subliniind că aceste mişcări pro-democraţie sunt mai puternice decât cei care încearcă să le submineze. Cu toate acestea, există avertismente că susţinătorii AfD ar putea reacţiona agresiv dacă vor fi încercări de interzicere a partidului, având în vedere sprijinul semnificativ pe care îl are în unele regiuni ale ţării.

AfD, fondat în 2013, a evoluat către un partid anti-imigranţi şi se bucură de sprijinul a 20% dintre alegători la nivel naţional, urcând la 36% în estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici