În Japonia a apărut primul caz de pestă porcină după 26 de ani, dar nu şi de pestă porcină africană

Ministerul agriculturii din Japonia a anunţat, duminică, că a confirmat primul focar de pestă porcină din ultimii 26 de ani, astfel că a suspendat exporturile de carne de porc şi de mistreţ, transmite Reuters.

779 afișări
Imaginea articolului În Japonia a apărut primul caz de pestă porcină după 26 de ani, dar nu şi de pestă porcină africană

În Japonia a apărut primul caz de pestă porcină după 26 de ani, dar nu şi de pestă porcină africană

Pesta procină, un virus diferit de pesta porcină africană care a izbucnit, în Asia, acum o lună, în China, a fost găsită într-o fermă din oraşul Gifu, amplasat în centrul Japoniei, se scrie într-o declaraţie a Ministerului agriculturii din Japonia.

Pesta porcină afectează porci şi mistreţi, dar nu duce la apariţia de infecţii la oameni, se mai scrie în declaraţia ministrului.

Pesta porcină africană a fost detectată în China, la începutul lunii august, fiind găsită în 18 ferme sau abatoare din şase provincii, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Reprezentanţii FAO au declarat, săptămâna trecută, că a fost aproape sigur că pesta porcină africană se va răspândi din China în alte ţări asiatice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici