În Japonia, mai mulţi oameni au murit din cauza sinuciderii luna trecută decât de Covid în tot anul 2020

  • Sinuciderile au crescut în Japonia pentru a patra lună consecutiv
  • Principala cauză este criza economică provocată de pandemia de Covid-19
  • Japonia are una dintre cele mai mari rate ale sinuciderii din lume
6151 afișări
Imaginea articolului În Japonia, mai mulţi oameni au murit din cauza sinuciderii luna trecută decât de Covid în tot anul 2020

În Japonia, mai mulţi oameni au murit din cauza sinuciderii luna trecută decât de Covid în tot anul 2020

Numărul sinuciderilor din Japonia a crescut în luna octombrie pentru a patra lună consecutiv şi a ajuns la cel mai ridicat grad din ultimii cinci ani.

Potrivit datelor preliminare ale poliţiei, numărul total de sinuciderilor pentru luna octombrie a fost de 2.153, o creştere de peste 300 faţă de luna precedentă şi cel mai mare număr lunar din mai 2015, scrie Reuters.

Sinuciderile în rândul femeilor sunt mai frecvente decât la bărbaţi, iar experţii spun că acest lucru se datorează presiunii mult mai mare pe care o simt acestea raportat la societate şi locurile de muncă.

Cazurile de sinucidere au scăzut constant până în iulie, dar apoi impactul economic al pandemiei de Covid-19 a început să se simtă şi numărul sinuciderilor a început să crească.

De-a lungul timpului, în Japonia, sinuciderea a fost văzută ca o modalitate de a evita ruşinea sau dezonoarea. Timp de mulţi ani cererea de ajutor psihologic a fost stigmatizată, iar aceste elemente au dus la rata mare a sinuciderilor din ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici