În lipsa angajaţilor sezonieri străini, englezii sunt în căutare de soluţii. Mii de britanici vor participa la muncile agricole

  • Guvernul de la Londra vrea angajaţi britanici pentru munci agricole, în lipsa sezonierilor străini.
  • Ministrul Mediului: "Vom avea nevoie de un număr semnificativ de britanici, mai ales cei plasaţi în şomaj tehnic au această şansă dacă vor".
  • George Eustice a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere.
1000 afișări
Imaginea articolului În lipsa angajaţilor sezonieri străini, englezii sunt în căutare de soluţii. Mii de britanici vor participa la muncile agricole

Sursa: Hepta

Mii de angajaţi britanici vor trebui să participe la munci agricole în actualul sezon, în condiţiile în care cetăţenii din ţări ale Uniunii Europene nu se pot deplasa în Marea Britanie din cauza restricţiilor antiepidemice, afirmă George Eustice, ministrul britanic al Mediului, citat de Reuters.

George Eustice a declarat că într-un an normal aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere, anul acesta fiind pe teritoriul britanic doar o treime din această cifră.

"Vom avea nevoie de un număr semnificativ de britanici, mai ales cei plasaţi în şomaj tehnic au această şansă dacă vor", a declarat George Eustice pentru radio BBC.

"Există un interes uriaş din partea oamenilor care vor să facă asta. Avem nevoie de zeci de mii de oameni pentru astfel de activităţi", a spus ministrul britanic al Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici