În nord-vestul Chinei s-au înregistrat peste 52 de grade Celsius. În urmă cu şase luni, ţara înregistra minus 53 de grade

O localitate izolată din nord-vestul arid al Chinei a înregistrat duminică temperaturi de peste 52 de grade Celsius, a anunţat presa de stat, stabilind un record pentru o ţară care în urmă cu doar şase luni se afla la cealaltă extremă, înregistrând temperaturi de minus 50 de grade Celsius.

257 afișări
Imaginea articolului În nord-vestul Chinei s-au înregistrat peste 52 de grade Celsius. În urmă cu şase luni, ţara înregistra minus 53 de grade

Sursa foto: Twitter

Temperaturile din comuna Sanbao, în depresiunea Turpan din Xinjiang, au urcat până la 52,2 grade Celsius duminică, a relatat luni ziarul de stat Xinjiang Daily, iar recordul de căldură este aşteptat să persiste cel puţin încă cinci zile.
 
Temperatura de duminică a depăşit recordul anterior de 50,3C, măsurat în 2015 în apropiere de Ayding, în aceeaşi depresiune Turpan, o zonă vastă de dune de nisip şi lacuri uscate la peste 150 m sub nivelul mării.
 
Începând din aprilie, ţări din Asia au fost afectate de mai multe runde de temperaturi record, alimentând îngrijorările cu privire la capacitatea lor de a se adapta la o climă în schimbare rapidă. Obiectivul de a menţine încălzirea globală pe termen lung în limita a 1,5C este tot mai departe de a fi atins, spun experţii în domeniul climei.
 
Temperaturile ridicate şi prelungite din China au pus la încercare reţelele electrice şi culturile, iar îngrijorările legate de o posibilă repetare a secetei de anul trecut, cea mai severă din ultimii 60 de ani, sunt din ce în ce mai mari, relatează Reuters.
 
China nu este străină de variaţiile dramatice ale temperaturilor de-a lungul anotimpurilor, dar aceste variaţii sunt din ce în ce mai mari.
 
La 22 ianuarie, temperaturile din Mohe, un oraş din provincia Heilongjiang din nord-estul ţării, au coborât la minus 53 de grade Celsius, potrivit biroului meteorologic local, depăşind precedentul minim istoric al Chinei, de minus 52,3 grade Celsius, stabilit în 1969.
 
Săptămâna aceasta, Statele Unite şi China încearcă să relanseze eforturile de combatere a încălzirii globale, iar John Kerry, trimisul special al SUA pentru climă, se află la Beijing şi poartă discuţii cu omologul său chinez, Xie Zhenhua.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici