"În pofida disensiuni politice". Emmanuel Macron va coopera cu Viktor Orban pentru consolidarea autonomiei strategice

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat, cu ocazia summitului Grupului de la Vişegrad, că este pregătit să coopereze cu premierul Ungariei, Viktor Orban, pentru consolidarea autonomiei strategice a Uniunii Europene.

3344 afișări
Imaginea articolului "În pofida disensiuni politice". Emmanuel Macron va coopera cu Viktor Orban pentru consolidarea autonomiei strategice

Emmanuel Macron va coopera cu Viktor Orban pentru consolidarea autonomiei strategice a UE

Emmanuel Macron s-a întâlnit luni, la Budapesta, cu premierul ungar, Viktor Orban, şi a participat la reuniunea Grupului Vişegrad, din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

"În pofida cunoscutelor disensiuni politice, sunt dispus să cooperez cu Viktor Orban pentru suveranitatea Europei", a afirmat Emmanuel Macron, conform postului France 24, în contextul în care Franţa va prelua de la 1 ianuarie Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

La rândul său, Viktor Orban a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă, că susţine consolidarea autonomiei strategice Uniunii Europene. "Susţinem politicile în sensul creării de capabilităţi europene comune, energia nucleară şi construirea unui sector agricol european puternic", a declarat Viktor Orban, citat de agenţia Reuters.

Ungaria conduce în prezent Grupul Vişegrad, iar Emmanuel Macron a fost invitat la summitul de la Budapesta în contextul pregătirii agendei viitoarei Preşedinţii franceze a Consiliului UE. Emmanuel Macron şi Viktor Orban au discutat despre tranziţia digitală şi tranziţia ecologică, despre consolidarea apărării Uniunii Europene şi despre politicile în domeniul imigraţiei, potrivit Preşedinţiei Franţei. Înaintea întâlnirii, Emmanuel Macron afirmase că Viktor Orban "este un adversar politic, dar un partener european", conform cotidianului Le Monde. "Oricare ar fi sensibilităţile noastre politice, opţiunile noastre, trebuie să colaborăm pentru viitorul Europei", subliniase Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici