În pragul unui război comercial global. Spania anunţă că va reacţiona după decizia SUA de a impune noi tarife vamale unor produse europene

Spania l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite la Madrid, căruia i-a fost comunicat că autorităţile spaniole se opun noilor tarife vamale anunţate de Washington pentru unele produse europene, potrivit Euronews.

7862 afișări
Imaginea articolului În pragul unui război comercial global. Spania anunţă că va reacţiona după decizia SUA de a impune noi tarife vamale unor produse europene

În pragul unui război comercial global. Spania anunţă că va reacţiona după decizia SUA de a impune noi tarife vamale unor produse europene

Autorităţile spaniole l-au informat pe ambasadorul american că vor lua măsuri similare în cazul în care decizia Statelor Unite se confirmă.

Guvernul spaniol a anunţat că este dispus să intermedieze discuţiile în acest sens între Uniunea Europeană şi Statele Unite, însă dacă negocierile vor eşua, Madridul va solicita reimpunerea unor tarife vamale în valoare de peste patru miliarde de euro.

„Dacă Guvernul american respinge oferta referitoare la dialog din partea Spaniei şi a Uniunii Europene, Guvernul spaniol va reacţiona imediat cu fermitate pentru a apăra interesele cetăţenilor şi companiilor noastre”, a anunţat Executivul de la Madrid.

Statele Unite vor impune, din 18 octombrie, tarife vamale suplimentare de 10% pentru avioanele Airbus şi de 25% pentru produse din Uniunea Europeană, inclusiv whisky din Scoţia şi Irlanda, vin din Franţa şi brânzeturi din diverse regiuni.

Anunţul vine după ce, miercuri, Statele Unite au obţinut aprobarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) pentru a impune tarife vamale suplimentare pentru produse europene în valoare de 7,5 miliarde dolari, din cauza subvenţiilor ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus.

Uniunea Europeană şi SUA sunt implicate într-o dispută comercială care durează de peste un deceniu cu privire la subvenţionarea producătorilor de avioane Airbus şi Boeing. Organizaţia Mondială a Comerţului a decis că ambele părţi au acordat subvenţii în valoare de miliarde de dolari pentru a dobândi un avantaj pe piaţă şi le-a cerut să înceteze să mai acorde subvenţii, în caz contrar urmând să le sancţioneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici