În preajma alegerilor legislative, democraţii şi republicanii se împacă. Vor merge la summitul NATO pentru a transmite un mesaj de solidaritate

O delegaţie formată din senatori democraţi şi republicani din SUA se va deplasa la summitul NATO programat în iunie, în Spania, pentru a reafirma susţinerea pentru naţiunile aliate, în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

2333 afișări
Imaginea articolului În preajma alegerilor legislative, democraţii şi republicanii se împacă. Vor merge la summitul NATO pentru a transmite un mesaj de solidaritate

Sursa Foto - Hepta

Delegaţia va fi condusă de senatoarea democrată Jeanne Shaheen şi de colegul ei republican Thom Tillis. "Scopul deplasării este a evidenţia susţinerea Statelor Unite pentru NATO", arată un comunicat al Senatului SUA, citat de publicaţia The Hill.

"Statele Unite menţin susţinerea pentru poporul ucrainean şi pentru eforturile mondiale de a-l trage la răspundere pe preşedintele Vladimir Putin pentru invazia neprovocată şi violentă din Ucraina", precizează delegaţia Senatului SUA.

"Într-o perioadă în care naţiunile democratice sunt ameninţate de regimuri autoritariste, Grupul Observator NATO din Senatul SUA transmite un puternic mesaj al ambelor partide de susţinere a alianţei transatlantice solide şi durabile", a afirmat, la rândul său, senatorul Chuck Schumer, liderul grupului majoritar democrat din Senatul de la Washington.

Senatorii americani se vor deplasa la Madrid în perioada 28-30 iunie, cu ocazia summitului NATO.

Anunţul vizitei intervine în contextul în care Finlanda tocmai a transmis intenţia de a cere admiterea în NATO, iar Suedia probabil va lua o decizie similară, în contextul temerilor de Rusia. Lideri din Senatul SUA au anunţat, joi seară, că susţin aspiraţiile Finlandei şi Suediei de a deveni membre ale Alianţei Nord-Atlantice, subliniind că sunt pregătiţi pentru o procedură rapidă de aprobare a solicitărilor celor două ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici