Încă 50 de civili au fost evacuaţi sâmbătă de la uzina siderurgică din Mariupol

Atât guvernul ucrainean, cât şi autoproclamata Republică Populară Doneţk au declarat că 50 de persoane au fost evacuate sâmbătă de la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, scrie CNN.

193 afișări
Imaginea articolului Încă 50 de civili au fost evacuaţi sâmbătă de la uzina siderurgică din Mariupol

Şeful biroului preşedintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a declarat pe Telegram că "evacuarea oamenilor din oţelăria Azovstal a fost foarte dificilă. Ruşii au provocat în mod constant, nu s-au oprit din foc, au continuat să lupte".

"Dar am reuşit să scoatem 50 de civili. Aceştia sunt femei, copii şi bătrâni", a spus el.

"Operaţiunea noastră de evacuare va continua, nu ne vom opri", a mai spus Yermak.

Autoproclamata Republica Populară Doneţk a declarat, de asemenea, că 50 de persoane au fost evacuate sâmbătă din Azovstal.

Cartierul general al apărării teritoriale al RPD a precizat într-o declaraţie că "numărul (cumulat) de civili evacuaţi de pe teritoriul uzinei metalurgice a ajuns la 176 de persoane".

Nu a existat nicio confirmare a declaraţiilor din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite sau a Crucii Roşii Internaţionale, care au încercat să faciliteze şi ele evacuările din uzină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici