Încă două nave cu cereale au plecat din Ucraina

Încă două nave, care transportă porumb şi soia, au plecat luni din porturile ucrainene de la Marea Neagră, a anunţat Ministerul turc al Apărării. Numărul navelor cu cereale a ajuns astfel la 10, după acordul încheiat cu Rusia, informează Reuters.

203 afișări
Imaginea articolului Încă două nave cu cereale au plecat din Ucraina

Una dintre nave, care a plecat de la Iuzni, transportă 11.000 de tone de soia către Italia, a anunţat luni Ministerul turc al Apărării, în timp ce a doua, care a plecat de la Chornomorsk, transportă 48.458 de tone de porumb către Iskenderun, în sudul Turciei.

Cele patru nave care au părăsit Ucraina duminică sunt aşteptate să ancoreze în apropierea Istanbulului luni seara, a precizat ministerul, adăugând că ele vor fi inspectate marţi.

Reluarea exporturilor de cereale din Ucraina este supravegheată de un Centru comun de coordonare din Istanbul, unde lucrează personal rus, ucrainean, turc şi al ONU.

Nava Razoni, prima care a plecat din Ucraina, trebuia să ajungă în Liban duminică, dar în prezent este ancorată în largul coastei sudice a Turciei, potrivit datelor Refinitiv ship tracker.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici