Încă o dezertare din armata lui Putin: un militar rus a ajuns la Madrid şi a cerut azil politic

Un membru al armatei ruse care a luat parte la invadarea Ucrainei a cerut azil politic, după ce a debarcat la Madrid, informează The Guardian.

6568 afișări
Imaginea articolului Încă o dezertare din armata lui Putin: un militar rus a ajuns la Madrid şi a cerut azil politic

Încă o dezertare din armata lui Putin: un militar rus a ajuns la Madrid şi a cerut azil politic

Nikita Chibrin, în vârstă de 27 de ani, a declarat că a petrecut mai mult de patru luni în Ucraina, ca membru al Brigăzii 64 Separate de Puşti Motorizate, o unitate acuzată că a comis crime de război în regiunea Kiev, în martie.

Chibrin a aterizat marţi în capitala Spaniei şi a fost reţinut la centrul de imigraţie al aeroportului. Chibrin a negat implicarea în crimele de război puse în cârca unităţii sale.

Nikita Chibrin a spus că este dornic să depună mărturie la un tribunal internaţional despre experienţele sale din Ucraina. „Nu am nimic de ascuns”, a spus el. „Acesta este un război criminal început de Rusia. Vreau să fac tot ce pot să îl opresc”, a mai afirmat militarul.

Chibrin a spus că a decis să fugă din Rusia, după ce a dezertat din unitatea sa, în iunie. Potrivit lui Chibrin, a comunicat comandanţilor săi opoziţia faţă de război încă de pe 24 februarie, prima zi a invaziei.

The Guardian nu a putut verifica în mod independent toate detaliile poveştii lui Chibrin, însă acesta a furnizat documente şi fotografii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici