Încă un atentat terorist în Mali: Un militar francez a murit în urma unui atac cu bombă / Statul Islamic a revendicat şi acest asalt

Un militar francez a murit în urma unui atentat cu bombă ce a vizat un convoi francez, în apropiere de oraşul Menaka din Mali, la o zi după ce aproximativ 50 de oameni au fost ucişi într-un alt atac terorist produs în aceeaşi zonă, informează postul France 24.

709 afișări
Imaginea articolului Încă un atentat terorist în Mali: Un militar francez a murit în urma unui atac cu bombă / Statul Islamic a revendicat şi acest asalt

Încă un atentat terorist în Mali: Un militar francez a murit în urma unui atac cu bombă / Statul Islamic a revendicat şi acest asalt

Organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat ambele atentate.

Militarul francez a decedat sâmbătă, în urma "detonării unui dispozitiv exploziv improvizat în timp ce vehiculul blindat" se deplasa pe un drum din regiunea de est a statului Mali.

Preşedintele Emmanuel Macron a prezentat condoleanţe şi a lăudat "sacrificul" militarului francez.

Cu doar câteva zile înainte de atentatul ce a vizat convoiul francez, cel puţin 53 de militari şi un civil au fost ucişi în urma unui atac terorist produs vineri seară în regiunea Menaka, situată în nord-estul statului Mali.

Atacurile recent indică deteriorarea securităţii în regiunea Sahel din Africa, în pofida prezenţei trupelor franceze care, împreună cu forţele locale, participă la o amplă operaţiune împotriva insurgenţilor din zona.

Operaţiunea, coordonată de Paris, se desfăşoară în principal pe teritoriului statului Mali, unde trupe ONU, UE şi ale Uniunii Africane încearcă să contracareze terorismul şi traficul de persoane, droguri şi arme.

Taguri:
mali,
atentate,
terorism

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici