Incendii devastatoare ameninţă în continuare numeroase locuinţe din California

Incendii devastatoare ameninţau joi numeroase case din sudul Californiei, unde mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în faţa extinderii rapide a flăcărilor din cauza rafalelor puternice de vânt, potrivit autorităţilor, citate de AFP.

89 afișări
Imaginea articolului Incendii devastatoare ameninţă în continuare numeroase locuinţe din California

Incendii devastatoare ameninţă în continuare numeroase locuinţe din California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea de a treia zi de incendii s-a soldat cu distrugerea a cel puţin 20 de case în comitatul San Diego. De-acum, pompierii îşi concentrează eforturile pe versanţii din San Marcos, la aproximativ şaizeci de kilometri nord de San Diego.

"Toate resursele disponibile sunt mobilizate pentru a lupta împotriva focului. San Marcos este prioritatea noastră în regiune", au anunţat într-un comunicat pompierii din această localitate.

"Evacuările obligatorii din oraşul San Marcos rămân în vigoare", au adăugat ei, precizând că autorităţile au emis un ordin de evacuare a 13.000 de persoane, iar câteva sute au fost duse deja în adăposturi special amenajate.

Un imobil cu 18 apartamente a fost distrus în apropiere de Carlsbad, la aproximativ 20 de kilometri de San Marcos, unde cel puţin alte trei case ar fi fost afectate de incendii între miercuri şi joi.

Robbie Richard, de la pompierii din San Marcos, a explicat pentru AFP că temperaturile-record şi rafalele puternice de vânt le îngreunează munca. "Astăzi, constatăm temperaturi care depăşesc 38 de grade Celsius. Aceste terenuri sunt deja foarte uscate", a spus el.

California este afectată frecvent de incendii pe perioadele verii şi toamnei, dar, în ultimii ani, incendii importante au izbucnit neobişnuit de devreme.

"Este pre devreme", a apreciat Richard.

Marţi seara, în apropiere de San Diego, 20.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească propriile locuinţe, apoi s-au întors după ce pompierii au reuşit să stingă incendiul.

Însă a doua zi, miercuri, autorităţile au constatat declanşarea altor incendii, inclusiv unul la Camp Pendleton, între Los Angeles şi San Diego, unde un depozit de arme, locuinţe militare şi o şcoală au fost evacuate. La Carlsbad, incendiile au distrus case, au pus la pământ cabluri electrice şi au forţat evacuarea parcului Legoland. Peste 11.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, potrivit autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici