INCENDII în California: Mii de persoane au fost evacuate

Mii de persoane au fost nevoite să-şi părăsească propriile locuinţe, în sudul Californiei, din cauza unor incendii de amploare, care, totodată, au condus miercuri la evacuarea parţială a unei baze militare şi a unui parc de distracţii.

313 afișări
Imaginea articolului INCENDII în California: Mii de persoane au fost evacuate

INCENDII în California: Mii de persoane au fost evacuate

Incendiile din California, care au condus, de asemenea, la închiderea unei importante autostrăzi, au izbucnit neobişnuit de devreme în acest sezon.

În apropiere de San Diego, 20.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească propriile locuinţe, marţi seara, apoi s-au întors după ce pompierii au reuşit să stingă incendiul.

A doua zi, miercuri, autorităţile au constatat declanşarea altor incendii, inclusiv unul la Camp Pendleton, între Los Angeles şi San Diego, unde un depozit de arme, locuinţe militare şi o şcoală au fost evacuate.

La Carlsbad, incendiile au distrus case, au pus la pământ cabluri electrice şi au forţat evacuarea parcului Legoland. Peste 11.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, potrivit autorităţilor.

Centrala nucleară din San Onofre, la sud de Los Angeles, a anunţat pe contul său de Twitter că aproximativ 12 angajaţi au fost evacuaţi, în cadrul unor măsuri de "precauţie", luate în urma izbucnirii unui incendiu în apropiere.

California este afectată frecvent de incendii pe perioadele verii şi toamnei, iar, în ultimii ani, incendii importante au izbucnit neobişnuit de devreme.

Temperaturi de peste 38 de grade Celsius se înregistrează în prezent în California şi mai ales zona oraşului Los Angeles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici