Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în nord-estul Greciei, în zona pădurii Dadia

Incendiile majore care ard în zona forestieră Dadia, în apropiere de graniţa dintre Grecia şi Turcia, sunt în continuare scăpate de sub control, sâmbătă, în ciuda a două săptămâni de eforturi pentru a le stinge.

236 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în nord-estul Greciei, în zona pădurii Dadia

Mediafax Foto

Aproximativ 600 de pompieri intervin în prezent, ajutaţi de 122 de unităţi de stingere a incendiilor, opt avioane de stingere şi două elicoptere, relatează Kathimerini.

Cu toate acestea, ei se luptă în mijlocul unui teren montan impracticabil şi a unor zone împădurite, în timp ce vântul puternice duce la noi incendii.

Oficialii spun că pericolul de incendii de pădure în unele părţi ale Greciei rămâne sâmbătă foarte ridicat spre extrem de ridicat.

Insulele Euboea, Lesbos şi Creta, precum şi regiunea Attica din jurul capitalei Atena sunt afectate, potrivit Protecţiei Civile.

Amploarea incendiilor din acest an este atribuită încălzirii globale, a declarat săptămâna trecută premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

El a spus că incendiile au fost precedate, în iulie şi august, de cea mai caldă, mai uscată şi mai plină de vânt vară de la începutul înregistrărilor.

Cadavrele a aproximativ 20 de presupuşi migranţi ilegali au fost găsite în zona forestieră unde incendiile continuă să ardă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici