Incendiile din Australia au loc după un an marcat de creşteri record de temperatură

Australia s-a confruntat în 2014 cu cel de-al treilea an consecutiv cu creşteri record de temperatură din ultimul secol, care a devansat sezonul incendiilor de vegetaţie, au anunţat marţi oamenii de ştiinţă.

139 afișări
Imaginea articolului Incendiile din Australia au loc după un an marcat de creşteri record de temperatură

Incendiile din Australia au loc după un an marcat de creşteri record de temperatură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incendiul cel mai important este localizat în South Australia, în Lofty Ranges, un lanţ muntos situat la est de Adelaide, unde pompierii încearcă să controleze flăcările care au distrus deja 26 de locuinţe.

În statele Victoria (sud) şi Western Australia sunt mai multe focare, iar Biroul de Meteorologie a anunţat marţi că 2014 este unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi în această ţară.

Anul "2014 este al treilea în rândul anilor cei mai călduroşi cu care s-a confruntat Australia de la primele înregistrări de temperatură, în 1910", a anunţat Biroul.

În 2014, temperatura medie a fost cu 0,9 grade peste media anuală înregistrată între 1961 şi 1990.

Membră al Centrului de cercetări pe tema schimbărilor climatice la universitatea New South Wales, Sarah Perkins a declarat că Australia s-a confruntat în 2014 cu valuri de caniculă extremă şi prelungită, precum şi cu o primăvară extrem de caldă.

"Vremea caldă, în special din timpul primăverii, a contribuit la începerea precoce a sezonului incendiilor de pădure. Recentele valuri de căldură au agravat riscul de incendii şi condiţiile de intervenţie a pompierilor în South Australia", a declarat ea.

Incendiul de pe dealurile Adelaide a devastat deja peste 13.000 de hectare, iar serviciile de salvare se aşteaptă la o creştere a temperaturilor şi la o intensificare a vântului miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici