Incendiile din Australia. Imaginea care a făcut un pompier să plângă: un urs koala, ars de viu. „Nu a avut nicio şansă”

Un pompier din Australia a surprins imaginea cruntă a unui koala ars de viu în incendiile devastatoare care afectează regiunea de mai multe luni, relatează Daily Mail.

1351 afișări
Imaginea articolului Incendiile din Australia. Imaginea care a făcut un pompier să plângă: un urs koala, ars de viu. „Nu a avut nicio şansă”

Incendiile din Australia. Imaginea care a făcut un pompier să plângă: un urs koala, ars de viu. „Nu a avut nicio şansă”. Sursă: Twitter

Peter Luker, pompier voluntar, a capturat o imagine sfâşitoare cu un koala, care a murit chircit, ars de incendiile ce afectează Australia. Animalul a murit ars de viu, săptămâna trecută, în localitatea Fernvale, din Queensland.

Bărbatul a povestit că a plâns când a văzut scena. ”Bietul de el nu a avut nicio şansă. A încercat să scape de flăcări alergând spre o văgăună, dar nu a mai ajuns. E trist de văzut. Mi-au dat lacrimile” a povestit pompierul.

Nu este singura imagine emoţionantă cu un koala în această perioadă. Un alt urs koala le-a ieşit în cale pompierilor care luptau cu focul şi a fost filmat cum a băut două sticle cu apă, ajutat de pompieri. Incendiile recente au omorât aproape 25% din urşii koala aflaţi în regiune iar animalul riscă să ajungă pe cale de dispariţie. Peste 2.000 de urşi koala au murit în incendiile de vegetaţie care afectează Australia de mai bine de 3 luni, potrivit El Mundo. 

 

Mii de pompieri au petrecut prima zi de Crăciun încercând să întărească liniile de delimitare şi să ţină sub control incendiile care au afectat Australia în contextul în care autorităţile au anunţat că temperaturile urmează să crească, relatează The Guardian şi Reuters.

"Comunitatea s-a oferit să ofere mâncare, companie, cadouri împachetate pentru echipele care au lucrat pe teren", a declarat şeful departamentului de pompieri, Shane Fitzsimmons.

Meteorologii au avertizat că un nou val de căldură va afecta Australia în weekend, în special în partea de sud, unde temperaturile sunt aşteptate să crească la 40 de grade Celsius.

Incendiile au distrus peste 3,7 mililioane de hectare în cinci state, 900 de case distruse şi cel puţin şase morţi în New South Wales şi alţi doi în Australia de Sud.

Premierul Scott Morrison a folosit un mesaj de Crăciun pentru a le mulţumi voluntarilor. "În timp ce aşteptăm noul an şi sărbătorim Crăciunul, vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne servesc naţiunea", a declarat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici