INCENDIILE din California se extind: 25 persoane au murit, iar mii de locuinţe au fost distruse/ Oraşul Paradise, devastat de flăcări. Peste 250.000 de oameni, evacuaţi | VIDEO

Cel puţin 25 persoane au murit şi peste 250.000 au fost evacuate din mai multe oraşe din statul american California, din cauza a două incendii majore de vegetaţie izbucnite joi, au anunţat autorităţile locale. Trei pompieri au fost răniţi, iar mii de locuinţe au fost distruse.

2512 afișări
Imaginea articolului INCENDIILE din California se extind: 25 persoane au murit, iar mii de locuinţe au fost distruse/ Oraşul Paradise, devastat de flăcări. Peste 250.000 de oameni, evacuaţi | VIDEO

INCENDIILE din California: 25 persoane au murit/ Oraşul Paradise, devastat de flăcări. Peste 250.000 de oameni, evacuaţi | VIDEO

Alte 14 trupuri neînsufeţite au fost găsite în apropierea de Paradise, oraş devastat de incendii, ridicând astfel numărul deceselor confirmate la 23. Încă doi oameni şi-au pierdut viaţa lângă Malibu. Astfel, bilanţul vitimelor a ajuns la 25, relatează BBC, citând oficialii locali. 

Echipele de căutare au descoperit sâmbătă seara trupurile carbonizate a 14 persoane în zona oraşului Paradise, localitatea montană aflată la aproximativ 145 de kilometri nord de Sacramento, care a fost grav afectată de incendiul de vegetaţie numit Camp Fire, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de intervenţie.

Incendiul a distrus peste 6.700 de imobile în zona oraşului, iar numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce pompierii caută în clădirile devastate de flăcări.

Până sâmbătă după-amiază, incendiul de vegetaţie Camp Fire a devastat peste 40.500 de hectare de teren.

Aproximativ 250.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele aflate în pericol din cauza incendiilor devastatoare. 

Preşedintele SUA, Donald Trump, a provocat un val de nemulţumire după ce a declarat că managementul forestier slab este de vină pentru propagarea incendiilor. 

Flăcările au început să se răspândească joi în Butte County, iar pompierii nu au putut să le oprească, focul distrugând oraşul Paradise.

La aproximativ 800 de kilometri sud, incendiul de vegetaţie numit Woolsey Fire ameninţă orăşelul californian Malibu, unde locuiesc mai multe vedete şi actori de la Hollywood. Autorităţile au ordonat ca toată populaţia orăşelului să fie evacuată.

John Benedict, şeful biroului şerifului din comitatul Los Angeles, a declarat că două persoane au decedat în urma acestui incendiu, care care a distrus deja cel puţin 177 de imobile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici