Incendiile din Grecia au provocat daune de peste 1,2 miliarde de euro

Incendiile forestiere din Grecia au provocat pagube în valoare de 1,2 miliarde de euro, reprezentând 0,6 din PIB-ul ţării, care probabil va beneficia de ajutoare din partea Uniunii Europene, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Incendiile din Grecia au provocat daune de peste 1,2 miliarde de euro

Incendiile din Grecia au provocat daune de peste 1,2 miliarde de euro

"Mă tem că valoarea daunelor va depăşi 0,6 din PIB-ul Greciei. Deocamdată, nu putem estima cum va fi afectată tendinţa deficitului bugetar", a declarat Christos Folias, adjunctul ministrului de Finanţe.

Folias a explicat că Grecia va depune o cerere la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, destinat proiectelor de reconstrucţie după dezastre naturale majore.

Oficialul guvernamental a subliniat că Grecia îndeplineşte criteriile de eligibilitate pentru a primi bani din Fondul de Solidaritate, anume daune mai mari decât 0,6 la sută din PIB sau de peste 3 miliarde de euro.

Comisarul pentru Politici Regionale Danuta Huebner, care gestionează Fondul, se va deplasa în Grecia pentru evaluarea daunelor.

În 2002, Germania, Austria, Cehia şi Franţa au primit în total 728 de milioane de euro pentru a face faţă efectelor inundaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici