Incendiile dintr-o parte a Australiei ar putea fi stinse, natural. Un fenomen meteorologic temut s-ar putea dovedi foarte util

Primul ciclon tropical care urmează să lovească anul acesta Australia a început să se formeze în vestul acestei ţări, iar meteorologii se aşteaptă ca ploi şi vânturi puternice să afecteze regiunea Kimberley, a anunţat Biroul australian de Meteorologie, citat de The Guardian.

5041 afișări
Imaginea articolului Incendiile dintr-o parte a Australiei ar putea fi stinse, natural. Un fenomen meteorologic temut s-ar putea dovedi foarte util

Incendiile dintr-o parte a Australiei ar putea fi stinse. Fenomenul meteorologic aşteptat

Potrivit meteorologilor, ciclonul ar putea să aducă ploi în unele regiuni afectate de incendiile puternice de vegetaţie din această ţară.

„Nu suntem foarte siguri cu privire la cât de multă ploaie ar aduce ciclonul în zonele afectate de incendii şi nici nu ştim cum aceste fenomene vor influenţa operaţiunile de stingere a incendiilor”, a declarat luni Neil Bennett, reprezentantul Biroului de Meteorologie.

„Dar începând de miercuri există posibilitatea unor furtuni, deci ne aşteptăm la ploi în această regiune”, a adăugat acesta.

Specialiştii estimează că ciclonul ar urma să se intensifice începând de marţi şi se aşteaptă la vânturi de aproximativ 125 de kilometri pe oră.

Autorităţile au recomandat ca populaţia să se pregătească pentru acest ciclon şi să îşi facă rezerve de apă, mâncare, baterii şi alte produse esenţiale. Totodată, a fost emisă o alertă de inundaţii în zona de vest a regiunii Kimberley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
ciclon,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici