Incendiu de proporţii la un depozit cubanez de combustibil, după ce a fost lovit de fulger. Zeci de persoane rănite, 17 pompieri, daţi dispăruţi

Un al doilea rezervor de stocare a combustibilului din apropierea portului cubanez de superpetroliere din Matanzas a explodat sâmbătă dimineaţa, în urma unui incendiu care a ars toată noaptea după ce un fulger a lovit un alt rezervor vineri seara, scrie Reuters.

251 afișări
Imaginea articolului Incendiu de proporţii la un depozit cubanez de combustibil, după ce a fost lovit de fulger. Zeci de persoane rănite, 17 pompieri, daţi dispăruţi

FOTO AP/MEDIAFAX

Televiziunea de stat cubaneză a anunţat că cel puţin 67 de persoane au fost rănite în cea de-a doua explozie, iar 17 pompieri au fost daţi dispăruţi. Civilii fuseseră deja evacuaţi din zonă.

Ministrul Sănătăţii, José Angel Portal Miranda, a declarat într-o postare pe Twitter că, dintre cei răniţi, trei sunt în stare critică, trei foarte gravă şi alţi 12 sunt în stare "gravă".

Şapte pacienţi au fost transferaţi la spitale din capitala Havana.

Preşedintele Miguel Diaz-Canel a vizitat locul accidentului, situat la 80 de mile est de Havana, în jurul miezului nopţii şi a revenit în cursul dimineţii, în timp ce televiziunea de stat transmitea în direct dezastrul în desfăşurare.

Diaz-Canel a postat pe Twitter, înainte de a doua explozie, că primii respondenţi "încercau să evite răspândirea flăcărilor şi orice scurgere de combustibil" în golful Matanzas.

Un tweet ulterior de la biroul său a declarat că Cuba a cerut ajutorul naţiunilor prietene pentru a stinge incendiul.

Sâmbătă dimineaţă, incendiul părea complet scăpat de sub control, ameninţând alte rezervoare de depozitare a combustibilului din apropiere, în timp ce fumul ajungea la Havana.

Un paramedic de la faţa locului, care a cerut să nu fie identificat, a declarat telefonic că se turna apă rece pe rezervoarele din apropiere.

Cuba suferă zilnic de pene de curent şi penurie de combustibil, iar pierderea combustibilului şi a capacităţii de stocare este posibil să agraveze situaţia.

Jorge Pinon, director al Programului pentru energie şi mediu din America Latină şi Caraibe al Universităţii Texas din Austin, a declarat că în zonă se aflau opt rezervoare mari, fiecare cu o capacitate de 300.000 de barili.

"Zona este un punct de transbordare a combustibilului pentru diverse centrale termoelectrice, nu doar pentru cea din apropiere, aşa că aceasta ar putea fi o veste foarte proastă pentru reţeaua electrică", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cuba,
incendiu,
pompieri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici