Incendiu devastator în Japonia. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa

  • Un incendiu puternic a avut loc într-o clădire din oraşul Osaka
  • Încă nu se ştie numărul exact al victimelor, dar pompierii spun că ar putea fi de peste 20
  • Un bărbat neidentificat ar fi pornit focul
470 afișări
Imaginea articolului Incendiu devastator în Japonia. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa

Incendiu devastator în Japonia. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa. Sursă foto: AP

Departamentul local de pompieri din Osaka a declarat că 27 de persoane se află în stare gravă şi că o persoană este rănită, potrivit AP. Mai târziu, 19 persoane au fost declarate decedate şi alte trei au fost resuscitate, a informat presa locală.

Incendiul a avut loc într-o clădire cu opt etaje. Incendiul ar fi pornit de la al patrulea etaj unde se afla o clinică ce oferea servicii de sănătate mintală şi îngrijire medicală generală, a anunţat presa locală. În total 70 de maşini de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului, lucru ce s-a realizat în jumătate de oră.

Cauza incendiului şi alte detalii nu au fost precizate de către Poliţia din Osaka, dar aceştia investighează pentru a stabili dacă cineva ar fi cauzat incendiul sau a fost un accident. Potrivit presei, poliţia caută un bărbat suspect pe care martorii l-au văzut că purta o pungă de hârtie din care picura un lichid neidentificat.

Acesta este cel mai grav incendiu din ultimii doi ani, după ce în 2019 la un studio de animaţie din Kyoto, un atacator a intrat în clădire şi i-a dat foc, ucigând 36 de persoane şi rănind alte 30. Cel mai grav incendiu din istoria modernă a ţării s-a produs în 2001 în Tokyo unde au murit 44 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici