Incendiu la un submarin nuclear rusesc - VIDEO

Un submarin nuclear rusesc a luat foc, joi, în timpul unor lucrări efectuate pe şantierul naval din regiunea Murmansk, dar incendiul nu a produs daune submersibilului. Incendiul a fost stins vineri, a anunţat ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu.

477 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un submarin nuclear rusesc - VIDEO

Incendiu la un submarin nuclear rusesc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Incendiul a fost stins, nu mai sunt flăcări", a declarat Şoigu, citat de agenţia Interfax.

Un reprezentant al Parchetului militar din regiunea Murmansk (nord-vestul Rusiei), Aleksandr Grigoriev, a declarat că şapte persoane au fost spitalizate, dar "starea lor de sănătate nu provoacă îngrijorare". Un bilanţ precedent anunţa nouă răniţi.

În oraşul Rosliakovo se află un şantier naval militar care depinde de portul Sveromorsk, unde îşi are baza flota Nordului a marinei ruseşti. În acest oraş se poate intra doar cu autorizaţie specială.

Autorităţile ruse dau asigurări că incendiul nu a ameninţat în niciun moment să se extindă în interiorul submarinului, al cărui sistem de propulsie nucleară a fost oprit.

În plus, la bordul submarinului Ekaterinburg nu se afla nicio armă, acesta fiind andocat. Nava face parte din dispozitivul de disuasiune nucleară al Rusiei.

Incendiul s-a declanşat joi la structura din lemn din jurul cocii submarinului, a cărei suprafaţă din cauciuc a luat foc.

Potrivit imaginilor televiziunii ruse, coloane de fum s-au ridicat toată noapte spre cerul iluminat de flăcările portocalii.

Acest submarin nuclear aparţine flotei Nordului şi a fost dat în folosinţă marinei sovietice la 30 decembrie 1985, potrivit agenţiilor ruse.

Măsurând 167 de metri lungime şi având o lăţime de 12,2 metri, submersibilul, a cărui greutate este de 11.740 de tone la suprafaţă şi 18.200 de tone când este scufundat, poate plonja până la o adâncime de 400 de metri. Echipajul acestuia poate include până la 130 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici