Incendiu uriaş într-un parc natural din Portugalia. Peste 600 de pompieri se luptă cu flăcările

Ajutaţi de locuitorii din zonă, sute de pompieri portughezi s-au străduit marţi să stingă flăcările care au cuprins un parc natural din apropierea destinaţiei de vacanţă Cascais.

264 afișări
Imaginea articolului Incendiu uriaş într-un parc natural din Portugalia. Peste 600 de pompieri se luptă cu flăcările

Incendiu uriaş într-un parc natural din Portugalia. Peste 600 de pompieri se luptă cu flăcările

Flăcările s-au extins rapid din cauza vântului puternic care a îngreunat eforturile pompierilor de a lichida incendiul.
 
Incendiul a izbucnit la ora 17:00 într-o zonă muntoasă care face parte din parcul natural Sintra-Cascais, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 145 de kilometri pătraţi şi este situat la vest de capitala Lisabona.
 
Susţinuţi de 189 de vehicule, peste 600 de pompieri au fost aduşi la faţa locului după izbucnirea incendiului. De asemenea, avioanele cu apă au survolat zona, dar au fost nevoite să îşi înceteze activitatea pe măsură ce s-a lăsat noaptea.
 
Într-unul dintre satele afectate de incendiu, localnicii disperaţi au decis să acţioneze pe cont propriu, încercând să îşi protejeze casele cu găleţi de apă şi furtunuri, în timp ce vântul puternic a înteţit flăcările, relatează Reuters.
 
Primarul din Cascais, Carlos Carreiras, a declarat că rafalele de până la 60 km/h reprezintă cea mai mare provocare şi că mai multe persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie.
 
Locuitorii au folosit scaune cu rotile pentru a ajuta la evacuarea celor cu probleme de mobilitate.
 
"Pompierii fac tot ce pot", a declarat Miguel Medeiros, un rezident local care a ajutat la combaterea flăcărilor. "Este dificil pentru toată lumea".
 
Potrivit autorităţilor, nicio casă nu a fost avariată şi nu au fost raportate răniri majore.
 
Datele UE arată că Portugalia, care a scăpat până acum de valul de căldură care a provocat morţi şi distrugeri în sudul Europei, este de obicei una dintre cele mai afectate ţări din blocul comunitar de incendii.
 
Vremea extremă din luna iulie a făcut ravagii pe întreaga planetă, temperaturile record din China, Statele Unite şi sudul Europei provocând incendii de pădure, penurii de apă şi o creştere a numărului de internări în spitale din cauza căldurii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici