Incendiul declanşat în apropiere de Atena a fost controlat de pompieri

Incendiul de pădure declanşat sâmbătă la nord-est de Atena, care a distrus peste 800 de hectare de pădure şi arbuşti, a fost controlat duminică dimineaţă, au anunţat pompierii.

22 afișări
Imaginea articolului Incendiul declanşat în apropiere de Atena a fost controlat de pompieri

Incendiul declanşat în apropiere de Atena a fost controlat de pompieri (Imagine: Alex Chitu/Arhiva Mediafax Foto)

Focul a ars toată noaptea în regiuni în care accesul este dificil, lângă Varnava şi Microhori, apropiindu-se de casele protejate însă de pompieri şi locuitori.

În cursul dimineţii, incendiul a fost controlat cu ajutorul a patru avioane şi trei elicoptere. "Nu mai erau fronturi active spre sfârşitul dimineţii, iar pompierii încercau să stingă focarele mici", a precizat serviciul de pompieri.

Pe teren, 328 de pompieri şi 61 de autospeciale, precum şi 122 de militari şi circa 40 de camioane-cisternă au participat la eforturile de stingere a incendiului.

Pompierii au deschis o anchetă pentru a stabili ce anume a declanşat focul. Ei examinează în special o staţie electrică ce ar fi putut contribui la declanşarea incendiului.

Procurorul Parchetului din Atena, Eleni Raikou, a deschis o anchetă preliminară pentru a stabili eventuale neglijenţe sau intenţii voluntare responsabile de incendiu, a declarat o sursă judiciară.

Serviciul de pompieri era duminică în stare de alertă generală în Attica (regiunea Atenei) şi pe insula Eubeea, plasată sub alertă portocalie de protecţia civilă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici