Încercările de a închiria un dric pentru a duce sicriul lui Navalnîi la cimitir au fost blocate

Apropiaţi ai lui Alexei Navalnîi au declarat, joi, că încercările de a închiria un dric spre a transporta sicriul la înmormântarea programată vineri, la Moscova, au fost zădărnicite de persoane necunoscute, relatează Reuters.

1535 afișări
Imaginea articolului Încercările de a închiria un dric pentru a duce sicriul lui Navalnîi la cimitir au fost blocate

Încercările de a închiria un dric pentru a duce sicriul lui Navalnîi la cimitir au fost blocate

Kira Yarmysh, un purtător de cuvânt al lui Navalnîi, a scris pe X că persoane necunoscute au ameninţat telefonic furnizorii de servicii funerare şi, drept urmare, nimeni nu a fost de acord să transporte sicriul.

Ivan Zhdanov, un alt apropiat al lui Navalnîi, a declarat că echipa fostului opozant al lui Putin va găsi o soluţie.

Navalnîi, care a murit pe 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penală rusească, urmează să fie înmormântat vineri în Moscova.

Apropiaţii lui Navalnîi - care au promis să transmită în direct online slujba de înmormântare - au acuzat autorităţile că au blocat o slujbă civilă de comemorare pe care doreau să o organizeze pentru el.

Pe de altă parte, judecând după adunările anterioare ale susţinătorilor lui Navalnîi - pe care autorităţile ruse i-au desemnat drept extremişti susţinuţi de SUA - este posibilă o prezenţă consistentă a poliţiei la înmormântare, relevă sursa citată.

Apropiaţii lui Navalnîi l-au acuzat pe preşedintele Vladimir Putin că a ordonat asasinarea acestuia, deoarece liderul rus nu ar fi tolerat ideea că Navalnîi ar putea fi eliberat în cadrul unui potenţial schimb de prizonieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici